Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 16 januari 2010

Tänk så härligt det är med helg, när man har jobbat... Började arbeta igen i torsdags och ska nu jobba halvtid fram tills sommaren. På den nya skolan satsar man på böcker och läsning! De har ett fint skolbibliotek, är med i Bokjuryn och låter eleverna rösta på de bästa barn- och ungdomsböckerna varje år samt att de köper in ny litteratur för 15000 kr. årligen! Läraren som sköter skolbiblioteket är en sann entusiast.

Man kan tycka att det blir mindre tid att läsa för mig nu när jag inte är hemma om dagarna (även om det bara är två och en halv dag i veckan) men det är precis tvärtom. När jag är på skolan har jag en halvtimmes rast då jag kan gömma mig i ett hörn, i en skön fåtölj, och läsa. Plötsligt lever man ett riktigt lyxliv.
Jag läser fortfarande "Igelkottens elegans" och jag tycker att den är jättebra! Den handlar en hel del om filosofi och ibland tycker jag att den påminner lite om Jostein Gaarders ungdomsbok "Sofies värld" som jag tyckte mycket om när den kom på 90-talet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar