Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 10 januari 2010

Efter att ha sovit på saken känner jag att jag måste förtydliga gårdagens lista... Trots att det inte är några myspysböcker jag tagit med på magboxnings-listan så är det väldigt bra böcker som jag varmt rekomenderar!

Ett problem för mig har alltid varit att jag känner ett behov av att äga böcker. Det är en sådan tillfredställelse att ha böcker i bokhyllan som man kan klappa lite då och då. Problemet uppstår dels när ens bokhyllor blir fulla, dels när man ska flytta och man plötsligt inser att bokkartonger väger ungefär ett ton. Så, på senare år, efter ett par plågsamma flyttillfällen, har jag försökt träna på att inte samla så mycket på böcker och sedan också på att kunna skiljas från vissa titlar som jag inte har ett särskilt personligt förhållande till. Mina käraste bokvänner kommer jag aldrig att kunna skiljas från! Ett sätt att göra sig av med litteratur på ett humant sätt är att göra som jag lärt mig av mina svärföräldrar. Man gör helt enkelt en bokhög i hallen med lästa böcker. Sedan kan gäster välja och ta med sig böcker när de går hem. Man får mer plats i bokhyllan samtidigt som man vet att ens kära pocketvänner kommer till ett nytt läsvänligt hem där de kommer till användning igen. Det svåra är balansen mellan de böcker man skänker bort och dem man bär hem. Min käre T brukar klaga på att jag bär hem mycket mer än jag ger bort. Jag ska träna på det, jag lovar....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar