Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 7 januari 2023

 Efter en otroligt lugn arbetsdag ser jag nu fram emot en syster och hennes barn som ska komma på den traditionella filmkvällen med hämtmat, godis och rolig läsk. Det är tredje året vi kör det här och vi ser fram emot det lika mycket allihopa varje gång. Jag har sovit fruktansvärt dåligt i natt så jag är verkligen inte i toppform men då är just filmkväll den perfekta aktiviteten.

Jag har klämt ytterligare en bok av Liz Fenwick, nämligen "Hemligheten i Cornwall". När jag började läsa hennes böcker trodde jag att det var en serie eftersom böckerna har liknande titlar och ungefär likadana framsidor. Nu, efter att ha läst ett gäng konstaterar jag att de enda gemensamma sakerna är författaren, titlarna, bilderna på framsidorna samt att alla böcker utspelar sig i Cornwall. Jag har inte kollat upp det men misstänker att de engelska originalböckerna inte alls påminner om varann på det sättet.

Nåja, till boken...

Gabriella Blythe åker till Cornwall för att ta hand sin 93-åriga farmor, den kända konstnärinnan Jaunty. Gaby som hon kallas har efter en tragisk händelse klivit av sitt liv som berömd operasångerska och försörjer sig numera på att komponera reklamginglar. En kväll när det stormar och regnar ute ser Gaby genom fönstret att någon håller på att drunkna och hon ger sig ut för att rädda personen. Det lyckas och dagen efter erbjuder Jaunty Finn, som han heter, att han ska få bo hos dem tills saker och ting ordnat upp sig efter stormen.

Gaby känner sig både orolig och förvånad; varför vill den skygga Jaunty att en främmande man ska bo hemma hos dem? Efter traumat i det förflutna har Gaby en stor aversion mot män dessutom. I takt med att hemligheter avslöjas och  Jaunty blir svagare så blir Gabys känslor inför Finn mer och mer komplicerade.

En helt okej feelgood, varken bättre eller sämre än Fenwicks andra böcker.

 

Liz Fenwick: Främlingen från Cornwall – Bina's Books




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar