Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 21 januari 2023

 Så är det lördag och vinter igen!

Ikväll ska T och jag på min födelsedagsmiddag, ungefär en och  en halv månad försent. Hela veckan har jag varit på bra humör vid tanken på att få klä upp mig lite, gå ut och äta god mat. 

I veckan har jag haft besök på biblioteket av några ett- och tvååringar som kom med sin förskola. En kunde inte prata alls men stirrade uppmärksamt på boken vi tittade i och härmade när jag sa vad bilderna föreställde. En annan pratade väldigt mycket och snabbt och inte helt rent men berättade bland annat om när hon och pappa bakade hemma, boken vi tittade i var den fantastiska bilderboken "Castor bakar" av Lars Klinting. Jag tycker att det är oerhört fascinerande att umgås med så små barn och upptäcka hur mycket de vet och kan. Man kan vara ganska säker på att även om de inte kan prata så vet de och tänker en massa.

Castor bakar 

Min kvällslektyr den senaste tiden har varit "Stora boken om Bokashi" av Jenny Harlen, Malin Sairio och Emma Stille. Nu känner jag mig aningens besatt och ligger om kvällarna och planerar min jordfabrik. Bara det blir vår och det går att gräva i jorden ska jag jobba med min trädgård. Vi har haft bokashi i flera år, men jag har aldrig satt mig in i ämnet så djupgående. Det är ett hett tips att läsa boken om man är intresserad av odling, miljöarbete eller bara tycker att det verkar intressant.


Stora boken om Bokashi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar