Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 6 januari 2023

Januaridikten 2023

 Åh vad jag behövde denna lediga dag! Imorgon, lördag, jobbar jag så det här är var som att få ett glas blåbärsdricka när det är 500 meter kvar av Tjejmilen (eller något sådant).

H har haft två övernattningsgäster och det var mycket mysigt. Kompisarna från förr dyker så sällan upp numera. Nu går de på olika skolor och har andra kompisgäng. Därför värmer det hjärtat när de väl ses igen och det blir så härlig och bra stämning. 

Jag jobbar på sammanfattningen för 2022 och den kommer så småningom. Så länge bjuder jag på årets första dikt och det blir återigen Barbro Lindgrens ord. 

Igår var det begravning för en gammal barndomskompis som dött i cancer och då behövs det dikter som påminner en om livets gång. 

Mitt favoritord på Nyordslistan 2022 är för övrigt väntesorg.

Ett ord jag tror att jag inte är ensam om att kunna relatera till. De senaste fem åren har jag haft en hel del väntesorg, sorg över vad jag vet ska komma och jag vet att det är det som är livet men tungt kan det vara ändå

 

Nu föds ett barn

och nu

och nu

En stund på jorden

föddes du

Och någon andas

sista gången

varje stund

Nu andas någon inte mer

och någon ser

för sista gången

nattens gråmoln brista

Varenda dag

är alltid första dagen

och den sista

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar