Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 5 januari 2023

 Så är veckan snart slut. För varje morgon har det blivit alltmer plågsamt att ta sig ur sängen. Inte har det känts lättare av att resten av familjen snarkat förnöjt. Kaninen är väldigt nöjd med det här upplägget. Han får vara uppe länge på kvällarna med T och H och sedan kliva upp tidigt med mig. Fast han sitter i hallen och deppar när jag går. Han förstår inte varför jag inte kan sätta mig och klappa honom så länge...

I övrigt har veckan varit bra. Ungefär halva styrkan är på på plats på jobbet och det är en avslappnad stämning. 

Eftersom många fortfarande är lediga så har bussarna kommit i tid vilket är så skönt! Jag är så trött på att stå och frysa på hållplatsen och sedan komma tio minuter för sent. Det ger ingen bra start på dagen.

Imorgon är även jag ledig och då ska jag försöka ta tag i årets lästa böcker, listor, utvärdering och planer. 

Årets första bok att redovisa är en av Storytels julkalendrar som jag avslutade igår kväll. "Jul i Klockarviken" av Lena Lindgård en riktig julmysbok med julstök, snö, granhuggning, kärlek och familj. Den utspelar sig i den finska skärgården vilket ju var en trevlig omväxling till Stockholms innerstad och Cornwall som annars verkar vara de ställen där all romantik utspelar sig nuförtiden.

I en liten by några mil från Vasa bor Annas pappa ensam sedan mamman dog i en bilolycka. Anna jobbar som lärare och bor i en liten lägenhet inne i Vasa. Efter att hon avslöjat sin expojkväns otrohet för sex år sedan så lever hon ensam. På en promenad med hunden hemma i byn träffar hon Tim, en gammal barndomsvän som hon inte sett på ett antal år. Han är hemma på besök hos sin farmor. Anna blir glad men också fundersam då Tim beter sig ganska argt och stressat. Men, eftersom farmor Alma och Annas pappa Sven är närmsta grannar så blir det svårt att inte ses igen. Det visar sig att både Anna och Tim har tunga bagage att släpa på som gör att de har svårt att lita på andra. 

Dessutom verkar någon ha ett horn i sidan till Anna och vill göra henne illa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar