Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 7 februari 2014

koll på läsningen...

Dagens jerka lyder: Hur håller du reda på alla böcker som du har läst? Förlitar du dig helt på din blogg eller har du en backup plan att dela med dig av?

Ända sedan jag var liten har jag skrivit upp alla böcker jag läst i små skrivböcker. Efter varje skrivbokssida sida räknar jag hur många böcker det är och jag betygsätter böckerna. När jag började blogga hade jag stor nytta av mina listor. Det var lätt att gå tillbaka och se vad jag tyckt. En annan fördel med att skriva upp allt man läser är också att man kan kolla vilka böcker man har läst. Jag läser mycket och ibland kommer jag inte ihåg om jag läst en bok eller inte. Jag är sugen på att börja använda roliga internet sidor för att hålla koll, men jag skulle fastna helt och ägna betydligt mer tid än vad jag har till det. Så det får bli om ett tag.
 

7 kommentarer:

 1. Bloggen är min läsdagbok men jag skriver oxå upp vilka böcker jag läser i en anteckningsbok. Började med det långt innan jag började blogga och jag tycker att det är lite mysigt.;)

  SvaraRadera
 2. Jag är helt klart lätt avundsjuk. Tänk om jag också gjort så.

  SvaraRadera
 3. Jag provade med anteckningsböcker i min ungdom men glömde alltid bort dem till sist. Skulle gärna vilja ha en men i brist på annat så får bloggen fungera som min lilla bok.

  SvaraRadera
 4. Eftersom jag hållit på med papper och penna i så många år innan Internet dök upp så fortsätter jag med det. Också :)

  SvaraRadera
 5. Vilken fin samling bokböcker.

  SvaraRadera
 6. När jag var liten (runt 12) skrev jag upp allt jag läste i skrivböcker. Synd att jag inte fortsattte med den vanan! Jag kör excel för mina böcker, funderar på Book Collector och numer recenserar jag alla böcker jag läser på min blogg.

  SvaraRadera
 7. Önskar att jag också hade varit intelligent nog att skriva upp böcker sen tidigt...

  SvaraRadera