Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 22 februari 2014

Tillbaka i ett blött Uppsala, fast med  sol idag trots allt. Jag gjorde min första tenta igår, tyckte att det var ganska lätt fast när jag har läst kommentarerna från min studiegrupp så blir jag en aning stressad då de tyckte att det var fruktansvärt svårt och att tiden nästan inte räckte till. Själv blev jag klar i god tid, hann läsa igenom långt innan tiden tog slut. Så nu finns det två scenarion, antingen har jag helt missuppfattat svårighetsgraden på det här, eller så har de andra gjort det, hm...Imorgon bär det av till Borås för första träffen. Det ska bli mycket spännande! Dessutom känns det som semester att få åka tåg och bo på hotell alldeles själv. Min familj beter sig också som att jag ska rymma iväg på semester.
På tåget ska jag läsa om "Barnmorskan i East End". Jag älskade tv-serien och ser mycket fram emot boken.


På tåget igår läste jag Josefin Sundströms andra bok "Boel och Oscar". Den första "Vinteräpplen" berörde mig djupt, Det var svårt att släppa den fattiga, karga och grymma tillvaron i Österbotten. "Boel och Oscar" var också bra, men på ett helt annat sätt. Boel flyttar in ett fint hus i Stockholm. Hon är trettio år, olycklig och gömmer sig undan världen. Oscar är nittio år, bor i samma hus och bär också på en sorg som påverkat hela hans liv. De två blir otippat vänner och hjälper varandra till en ljusning i tillvaron. Boken handlar om att förlåta och att inte låta bitterheten ta över ens liv. Det blir inget sockersött slut. Men det blir ändå en ljus avslutning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar