Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 28 februari 2014

bokreajerka

Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå?

Dags att ta en paus i studierna (okej, inte den första idag är jag rädd...) för att svara på veckans jerka.
Jag har ännu inte hunnit kolla bokrean, mer än att jag bläddrat lite snabbt igenom en av katalogerna. Under många år har jag struntat i rean då jag tyckt att det varit ungefär samma titlar varje gång och bokhandlarna mest utnyttjat chansen att sälja skräplitteratur med dålig papperskvalité. Men, för ett par år sedan kom jag igång lite igen, mycket beroende på att jag kunnat fynda en del barnböcker. Den där katalogen jag bläddrade i hade en del intressanta titlar och en bok jag är sugen på är Arnaldur Indridassons senaste. Jag ska kolla runt i helgen och den kanske får följa med hem, om jag nu inte blir akut snål, trots lönen som kom igår, och lånar den och andra intressanta objekt på biblioteket i stället.

7 kommentarer:

 1. Just skräplitteraturen behöver man ju inte köpa ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hittade lite titlar som jag var sugen på i år!

  SvaraRadera
 3. Nej skräpet hoppar jag över men visst är de så att de försöker kränga detta.
  Mia

  SvaraRadera
 4. Jag har heller inte köpt en enda bok på rean... än.

  SvaraRadera
 5. Att det brukar vara ungefär samma titlar varje gång har jag med känt tidigare år, i år tycker jag det tråkigaste är att det är samma titlar som reas ut överallt till i stort sett samma pris. Lite tråkigt med bristen på variation men jag shoppade ändå en hel för under 150kr :)

  SvaraRadera
 6. Smart att låna istället!

  SvaraRadera