Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 18 juni 2012

Sommarmåndag

Semesterns första måndag har H och jag firat med mysmorgon i sällskap med Mamma Mu och Kråkan, besök i Knivsta och som final nu ikväll har jag rensat ett läbbigt avlopp. Ingen vacker syn när jag tog isär röret under handfatet men oh, så tillfredställande när jag satte ihop det hela igen och vattnet slurpade iväg. Vi har lufsat runt på landet i regnet den här helgen. Jag har blivit dödsfiende med ett gäng trädgårdsinvånare som envisas med att äta upp blåklintskotten som just kommit upp i rabatten. Först förstod jag inte varför det blev färre och färre blad för varje gång jag tittade. Sedan började jag ana oråd när jag tyckte att jag såg ett bitmärke och sedan ertappade jag skurken på bar gärning (se bilden...) Nu är det krig och ingen pardon. Jag brukar vara noga med att lära H att man ska vara snäll mot djur och kasta sniglarna i diket när de är på fel ställe, men nu är det ingen nåd. Så fort H tittar bort visar jag med hela handen vem som bestämmer.


Ikväll ska jag mysa med att titta på tredje avsnittet av min nya favoritserie på svt-play, "Barnmorskan i East End". Chummy är min självklara favorit, rolig, klumpig och klok, allt i en karaktär. Jag blir på bra humör varje gång hon dyker upp i rutan. Intressant är också att se miljön och vilken insats barnmorskorna gör där de cyklar omkring i London.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar