Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 27 juni 2012

Äntligen framme efter en resa med tåg, buss och bil. Nu har vi badat badkar, ätit middag och tittat på söta små ekorrungar. H och hans pappa nattar varandra just nu, man vet aldrig vem som somnar först, och jag njuter av att semestern har börjat på riktigt.

På resan har jag haft sällskap av senaste numret av "VI läser" (juni/juli-numret). Att läsa den tidningen tar tid för det går inte att hoppa över en enda artikel. Denna gång kan man bland annat läsa om biografin som följer i August Strindbergs fotspår, med 500 kända och okända bilder "Strindbergs världar" av Björn Meidal heter den. Det är en bok jag blir väldigt nyfiken på, kanske ett skäl att besöka biblioteket... En annan intressant artikel är intervjun med den ryske författaren Vladimir Georgievitj Sorokin. Jag har läst ytterst lite rysk litteratur men blev lite sugen faktiskt. Sorokins nyaste bok har titeln "I det heliga Rysslands tjänst" och enligt artikeln ska man läsa den om man vill få en beskrivning av Rysslands utveckling. Jag, som läst ytterst lite rysk litteratur, blir faktiskt lite inspirerad. En bok att skriva upp på "att läsa-listan".

 I mars 2013 arrangerar VI en bokkryssning för att fira att de fyller 100 år. Det blir man ju ganska sugen på att hänga med på. 23 timmar på Tallink Silja med bokmalar och författare. Problemet är bara att det känns en aning djärvt att boka en kryssning en tisdag-torsdag mitt under skolterminen. Men nog låter det kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar