Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 25 mars 2011

Veckans bloggjerka

Läser du en bok i taget eller har du flera på gång samtidigt? Vilka böcker läser du just nu?

Jag föredrar egentligen en bok i taget eftersom jag blir helt fokuserad på det jag läser, lever mig in i historien och engagerar mig väldigt mycket i karaktärerna. Men jag har ofta någon bok på nattduksbordet som jag kämpat med i evigheter (just nu "Snö" av Orhan Pamuk) och då bara måste jag läsa en massa andra böcker under tiden för att få mitt lystmäte av lättsmälta och medryckande upplevelser.

Sedan H kom har jag också börjat med en ryggsäcksbok, det vill säga en liten lätt pocket som jag bara läser på väg till och från jobbet och de få tillfällen på jobbet när jag har rast och ingen att prata med.

Hm, för tillfället har jag nog faktiskt fyra böcker på gång. "Snö" som jag då hållt på med i tre år snart, "Älskade syster" av Joyce Carol Oates, "Bilden av Rebecka" av Jane Adams, min nuvarande ryggsäcksbok, och "Smaken" av Muriel Barbery som jag fick tag i på biblioteket och bara var tvungen att börja läsa för att jag har längtat så mycket efter den.

Hur kom du på ditt bloggnamn?

När jag skulle börja med min blogg så var jag så oerhört sugen på att komma igång och hade inte tålamod att invänta det perfekta namnet. Min kreativitet var inte riktigt på topp den dagen och dessutom var flera namn som jag testade redan upptagna. Så till sist blev det Bokfavoriter, otroligt tråkigt namn tycker jag själv. Jag tänker då och då att jag ska byta men jag har fortfarande inte kommit på det perfekta namnet som ska representera mina tankar...

8 kommentarer:

 1. Hej! Jag hittade din blogg via Annikas jerka. Hur kan det komma sig att du har läst på Snö i över tre år? Är det inte bra?

  SvaraRadera
 2. Jo, den är bra på sitt sätt. Men den kräver rätt mycket engagemang och tankeverksamhet och jag måste vara på rätt humör när jag läser den. Jag måste också gå tillbaka rätt ofta och läsa igen för att komma ihåg alla turerna och då tar det tid.Speciellt blir det så när jag inte har läst i den på länge vilket är fallet just nu...

  SvaraRadera
 3. Jag får lov att erkänna att jag blev imponerad av att du läst Snö i tre år(!) utan att ha gett upp. Snacka om viljestyrka och självbehärskning! :)

  SvaraRadera
 4. Oj oj, vilket tålamod du måste ha som har kämpat med en och samma bok i tre hela år. Då jag är en otålig person av mig måste boken fånga mitt intressa ganska snabbt om jag inte ska ge upp och lägga den åt sidan för gott.

  SvaraRadera
 5. bokfavoriter är ett jättebra namn! Jag har också många böcker igång samtidigt, det beror ju så på vad man har lust att läsa!

  SvaraRadera
 6. Det är nog inte så mycket en fråga om tålamod som envishet. Har jag väl bestämt mig för något så ger jag mig aldrig. Sedan är det väl lite det också att jag vet att jag kommer att uppskatta att jag har läst den,när det väl är gjort eftersom det är en bok som väcker tankar.

  SvaraRadera
 7. Jag gillar också dit bloggnamn. Enkelt, konkret och säger vad bloggen handlar om.

  SvaraRadera