Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 6 mars 2011

Vi sitter i soffan och pustar efter en smaskig kamsfest med semlor som avslutning hemma hos familjen T. Min farmors ande svävade över hela kalaset. På hennes tid samlades vi varje fettisdag på kams-och semmelfrossa.

Jag har annars gjort något fruktansvärt plågsamt idag, värre än bungyjump (och då ska man ha i åtanke att jag blir höjdrädd av att stå på en hög pall)... Jag har köpt en bikini inför vår nära förestående solsemester! Nu är det gjort i alla fall och jag kan packa den med glad förväntan, för när man väl är på stranden behöver man ju inte se sig i någon spegel.

Just nu frossar jag annars i Audrey Nieffeneggers senaste bok "Själens osaliga längtan". Liksom i "Tidsresenärens hustru" lyckas hon med konststycket att få en totalt osannolik historia att verka helt sannolik.

Det handlar om tvillingsystrarna Julia och Valentina som ärver en lägenhet i London av sin moster (mammans tvillingsyster) som dött i cancer. Villkoret är att systrarna ska bo i lägenheten i ett år. De ärver inte bara lägenheten utan mosterns grannar och vänner också. Dessutom kan mosterns, Elspeth, ande inte släppa lägenheten och sina systerdöttrar utan lägger sig i så mycket hon bara kan. En riktig mysbok är det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar