Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 5 mars 2011

Att våga flyga...


Varje fredag är det väldigt mysigt hemma hos oss. Men igår var det extra mycket fredagsmys. Efter middagen kröp vi ner i sängen, hela familjen och läste "Molly Mus på semester", "Petter och hans fyra getter" och andra godingar ända tills det var dags för pyjamas och kvällsvälling.
Efter att H hade somnat övervägde vi att sätta oss framför tv:n som vanligt, men i stället tog vi ett glas vin, en liten skål med chips, kröp ner i sängen igen och lyssnade på när Per Lagergren läste ljudboken "Måsen" av Richard Bach.
Det är en fantastisk historia om fiskmåsen Jonathan Livingstone Seagull som, tvärtemot alla andra fiskmåsar, är mer intresserad av att flyga än att äta. Han drömmer om att bli den bästa flygande måsen någonsin, vilket till hans stora förvåning inte uppskattas av resten av måsflocken. Jonathan blir bannlyst från sin flock och får leva ensam.

Boken handlar om att våga drömma, att se möjligheter och att följa sitt hjärta. Till skillnad från de flesta andra ljudböcker är den bara en timme lång, med andra ord perfekt för en fredagskväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar