Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 12 mars 2011

Så jerkar vi igen...

"Kan en bok vara rolig? Vilken är din favoritbok med humoristiska inslag?"

Det finns helt klart roliga böcker. Men det är som med filmer och tv-program tycker jag, det ska inte vara för uppenbart att tanken är att det ska vara kul utan jag uppskattar mer när det är en underfundig ton som får mig att fnissa eller skratta. "Drottningen vänder blad" av Alan Bennet är ett sådant exempel. "En kort berättelser om traktorer på Ukrainska" av Marina Lewvycka är ett annat.

2 kommentarer:

  1. Båda riktigt roliga! precis sådan humor har jag också, det ska vara lågmält och underdrifter och torrt...

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig med undantag av Janet Evanovich böcker som endast står att finna under genren "humoristiska deckare". Och jag förstår att det kan vara svårt att leverera humor och varierande intriger i sexton böcker om samma karaktär. Men under läsningen av de fem första skrattade jag ibland så jag grät och det var verkligen befriande och välkommet i mitt liv som då var rätt så tungt.

    Dessutom så händer det inte sällan att jag drar på munnen i en annars så allvarlig intrig som deckare oftast är men vissa författare lyckas faktiskt med att dra in humor även där för att lätta upp stämningen en aning vilket kan behövas om temat är av alltför allvarlig karaktär. Böckerna du skriver om har jag dock inte läst men som den vetgiriga person jag är så kan jag inte låta bli att bli nyfiken på om dessa böcker kanske skulle kunna passa min humornivå. Och det finns bara ett sätt att ta reda på det :-)

    SvaraRadera