Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 1 april 2011

Veckans bloggjerka

Om du fysiskt skulle kunna förflytta dig in in en bok eller serie, vilken skulle det vara och varför? (Det är naturligtvis tillåtet att nämna så många böcker eller serier du vill då jag vet hur svårt det är att bara välja en).

Vilken rolig fråga! Det kan bli lite svårt att välja men mitt första val blir hemma hos Laura Ingalls på den amerikanska prärien på 1800-talet. Jag har alltid drömt om att få vara med och se hur det verkligen var.


En annan flicka jag gärna skulle besöka är "Anne på Gönkulla". Jag kan mycket väl tänka mig att sitta hemma i köket hos Marilla eller vandra runt på markerna där Anne drömmande strosat runt.


Det vore också spännande att besöka Per Anders Fogelströms Stockholm i "Mina drömmars stad". Tänk att passera tullarna tillsammans med Tummen och Henning när de kommer till Stockholm första gången för att söka jobb.

5 kommentarer:

 1. Vara med i Huset på prärien skulle jag gärna velat också!

  SvaraRadera
 2. Åh, Lilla huset på prärien var ett av mina favoritprogram i min ungdom och jag blir alltid oerhört nostalgisk när jag hör namnet Laura Ingalls.

  SvaraRadera
 3. Ah. Per Anders Fogelströms Stockholm skulle jag också gärna vilja besöka. Men jag missade den i tanken när jag svarade på jerkan :-).

  SvaraRadera
 4. Anne på Grönkulla gillar jag också! Särskilt de första böckerna.

  SvaraRadera
 5. Fogelströms har jag precis införskaffat och jag misstänker starkt att jag också kommer vilja befinna mig i hans Stockholm. Fast tänk att vara hos Anne på Grönkulla. Jag skulle älska att ha henne som bästa vän.

  SvaraRadera