Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 10 oktober 2010

Veckans jerka

Veckans bloggjerkefråga är: Vilket/vilka bokformat (pocket, inbunden,e-bok, ljudbok...) föredrar du och varför?

Egentligen har jag alltid gillat inbundna böcker. De ser snygga ut i bokhyllan och känns lite lyxigare än pocketar. Men de senaste fem åren har jag nästan bara köpt pocketar eftersom man får så många fler böcker för pengarna. Jag har också mer och mer ändrat mitt förhållande till böcker. Tidigare kunde jag aldrig skiljas från dem. Det skulle ha varit som att göra sig av med en nära släkting. Men nu tycker jag om att skicka vidare bra böcker till andra som får njuta av dem och då passar pocketformatet bra. Ibland lyssnar jag på ljudböcker när jag städar, ligger på spikmatta, leker med klossar och sådant men ofta tycker jag att det tar för lång tid. Jag har inte tålamod att vänta på att historien ska komma framåt

1 kommentar:

  1. Du har rätt i att pocketboken passar perfekt för att låta fler njuta av genom att skicka den vidare till någon, ev. lämna den i någon slags boklåda eller liknande.

    Jag lyssnar på ljudböcker ibland på jobbet men jag blir så irriterad på uppläsaren vilket alltid slutar med att jag stänger av den efter ett par tre avsnitt. Men det finns väldigt bra uppläsare har jag hört!?

    SvaraRadera