Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 30 oktober 2010

bloggjerka

I veckan jerka vill Annika ha svaret på följande uppmaning: Berätta om boken/böckerna du läser just nu.För tillfället har jag fyra böcker på gång. Dels läser jag "Pepparkakshuset" av Karin Gerhardsen. Jag är helt fast i den och längtar efter varje ledig stund då jag kan läsa i den. Det är en deckare där man redan från början får en inblick i mördarens tankar och handlingar och det är omöjligt att inte tycka synd om förövaren. Ja, nu kan det ju förstås vara så att jag blir helt lurad. Författaren kanske fintar mig totalt men i så fall är det också rätt skickligt gjort och jag köper det.

Min andra bok på nattduksbordet är "Kniven i hjärtat" av Björn Ranelid. Den som läst min blogg förut vet att jag har lite fördomar mot Ranelid utan att ha läst honom. Detta fick en kollega på jobbet, som läser bloggen ibland, att låna ut den här boken till mig för att jag skulle kunna bilda mig en välgrundad bild av hans författarskap. Visserligen har jag just börjat på boken men kan redan konstatera att Björn Ranelid må ha sina sidor men han har ett vackert och poetiskt språk och det verkar vara en lovande bok.

Min tredje bok ligger i jobbryggsäcken och är inte särskilt kul. Det är Skolverkets "IUP-processen" Inte särskilt svårläst och matnyttig men ack så tråkig!

Min fjärde och sista bok är densamma som låg och dammade på nattduksbordet förra gången jag svarade på denna fråga och jag har inte läst mer än kanske tre sidor i den sedan dess. Det är "Snö" av Orhan Pamuk. Hösten har varit alldeles för hektisk för att jag skulle ha orkat ta mig i kragen och avsluta den.

1 kommentar:

  1. Pepparkakshuset är riktigt spännande. En riktig bladvändare.

    jag har nog som du några förutfattade meningar om Björn Ranelid utan att ha läst honom. Något jag borde göra något åt.

    SvaraRadera