Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 24 oktober 2010

För en gångs skull är jag helt ensam hemma. H har tagit med sig pappa och P till lekparken. Jag har förberett måndagens arbete, man blir totalt i ofas när man är hemma i flera dagar. Gömde mig i badrummet och läste ut "Vickys vintagebutik" imorse. Det var det enda sättet att inte hamna i MollyMus-träsket... H mår bra nu och kan sysselsätta sig själv men det är naturligtvis mycket roligare att leka om man har sin mamma som publik.
H skrämde slag på oss alla igårkväll! Han och S badade i bubbelbadkaret. Plötsligt halkade H och slog ögonbrynet i badkarskanten så blodet sprutade. Jag stod bakom tvättkorgen och bevakade det hela och läste lite samtidigt. Bakom tvättkorgen stod jag för att det var ett så förskräckligt plaskande. Hjärtat stannade när jag så blodet, men tack och lov var det ett ytligt jack som vi kunde tejpa ihop själva. Vi har haft mer kontakt med Sjukvårdsupplysningen än vår egen familj de senaste två veckorna...Nu hoppas jag innerligt att vi har haft våra sjukdomar och olyckor för ett tag!

Nej, nu ska passa på att börja läsa min nya bok innan familjen kommer hem...
Det är "Pepparkakshuset" av Karin Gerhardsen och jag har bara hört positiva omdömen om den.

1 kommentar:

  1. Det ska bli spännande att läsa din atankar om pepparkakshuset - den är okänd för mig. Titeln ger ju onekligen en massa associationer...

    SvaraRadera