Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 1 december 2019

Första advent!

Bildresultat för första advent

Tänka sig. Det är första advent och utanför fönstret är världen vit och glittrig. Grannarnas fönster är fulla av adventsstakar och ljusslingor. Det är ungefär -6 grader kallt (gissar jag utan att ha kollat någon termometer). Plötsligt är alla lite gladare och H och hans kompis har varit och lekt i snöhögar i helgen. Just nu är de hemma hos kompisen och åker madrass.  Kaninen vill bara vara ute i snön.
Tyvärr ska det visst bli plusgrader redan på tisdag igen, så det gäller att njuta så länge man kan.
Vi har bakat lite idag, tittat på julkalendern på tv och ikväll blir det glöggfika. Jag är väl inte överdrivet imponerad efter det första kalenderavsnittet, men det kan ju ta sig.
På torsdag gör det inte så mycket om det är aningens varmare för då ska jag ut och köra en författare igen. Denna gång är det årskurs 8 som ska få besök av Magnus Nordin. Magnus Nordin har skrivit många böcker. Eleverna har fått läsa olika av hans böcker och han är mycket lämplig att jobba med eftersom han gjort både lättlästa serier och ganska krävande böcker. Jag började läsa en av de lättlästa serierna "Varelserna" som handlar om två syskon; Elias och Emma, som är på semester på Gotland med sin familj när det bryter ut en zombieepidemi. När någon blir biten så dör personen först, för att sedan, efter några minuter vakna upp igen som zombie. Föräldrarna förvandlas och Elias och Emma måste fly för att rädda sig. Zombiesarna tål inte solljus vilket gör att de två syskonen kan röra sig under dagtid. Man kan tycka vad man vill om zombiehistorier, men serien är välskriven och ganska läskigt illustrerad vilket får även fjortonåriga läsovilliga killar att kunna tänka sig att ta sig an berättelsen. Serien består av sex böcker och det är spännande hela vägen.

Bildresultat för varelserna  Bildresultat för varelserna Bildresultat för varelserna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar