Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 1 januari 2018

2018!

Så var det ett nytt år då!
Eftersom jag gillar att skriva siffran 8 så känner jag redan att det kommande året är lovande.
Vi hade en lugn kväll med familjen. Vi lagade god mat skickade upp ljuslyktor (notera ekologiska med bamburing, inte metall), en massa snö och trevligt umgänge.
Idag blev det ännu mer snöskottning, just nu är det den gamla klassikern Ivanhoe på tv och senare blir det bastu.
Imorgon åker vi hem igen. en vecka går fort. Hela familjen är totalt utvilade och på bra humör. Nu har vi hela nästa vecka ledigt i Uppsala, med bland annat Bröderna Lejonhjärta på Uppsala stadsteater att se fram emot.
Jag har lyssnat på Agneta Sjödins bok "Flickan från Paradiset.". Den handlar om Yemen, flickan som vuxit upp i oasen Paradiset med sin fostermor och älskade lillebror. Fostermamman blir svartsjuk på Yemens nära förhållande med brodern Chem och säljer henne till en äldre kryddhandlare. Yemen hamnar i en annan oas; Skuggan. Hennes liv förändras totalt och hon förvandlas till en rädd och osynlig ung kvinna. En dag kommer eremiten Betel och han börjar undervisa Yemen i universums gåtor. Han gör allt i sin makt för att få henne att hitta styrkan i sitt inre. Agneta Sjödins böcker är vilsamma att läsa emellanåt, tycker jag. Hon serverar livsvisdom i en ganska lättsam förpackning.


Flickan från Paradiset (e-bok)

Ett av årets teman verkar för övrigt vara böcker om att hitta livets mening och förstå vad som är viktigt. Hur jag hamnat där vet jag inte riktigt, men jag har väl både läst sådant som varit bra och sådant som känts lite påklistrat. Den här tycker jag i alla fall var läsvärd.
Tillbaka i Uppsala igen ska jag göra mina listor och sammanfatta 2017 lite mer ingående.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar