Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 30 december 2017

Så var det dags att börja sammanfatta

Två dagar kvar på det här året och jag har börjat fundera på hur det ska sammanfattas. För mig har det varit ett stressigt år med slutspurten av studierna, det nya jobbet som förvisso är superroligt men mycket nytt att lära sig. På bokfronten har det blivit många barn-och ungdomsböcker eftersom jag behöver kunna tipsa barnen på biblioteket. Jag har inte hunnit med så jättemånga vuxenböcker, men tack vare att jag börjat lyssna på ljudböcker så har det ändå blivit några fler. Enligt planen skulle jag försöka läsa lite mer klassiker och det har blivit både "Jorden runt på åttio dagar" av Jules Verne och "Löwensköldska ringen" av Selma Lagerlöf. " Under 2018 kommer jag att fortsätta med det temat. Kanske ska jag äntligen ta mig an "Röda rummet" som hängt med i flera år som ett läslöfte.
Det här ska väl också bli året då jag äntligen ska kunna sluta skriva om hur det är att bli bibliotekarie och i stället bara få skriva om att vara bibliotekarie.
I mars är nästa inlämning av uppsatsen och då ska den bara vara klar!
Det här jullovet är väldigt avslappnande. Vi har massor av snö och vi är ute och skottar varje dag och H har grävt en härlig gång rakt igenom den största snödrivan. Vi läser böcker, ser filmer och spelar spel. Ekorrarna utanför köksfönstret gräver och skuttar i snön. De verkar ha väldigt roligt. Fast när de stora. bestämda nötskrikorna kommer så får de bråttom bort från fågelbordet.
Annars kommer jag att minnas 2017 som året då Donald Trump gav oss skrämselhicka och huvudvärk ungefär tre gånger i veckan och då alldeles för många kända och duktiga människor dog. Men jag kommer också att minnas det som året då det plötsligt inte var okej med sexuella trakasserier tack vare Me Too. Det är helt fantastiskt. Nu önskar jag bara att det inte glöms bort och att vi fastnar i de enskilda personer som avslöjats utan att vi förstår att systemet måste ändras i grunden, så att inte nya trakasserier tillåts!
En sak som jag hoppas inför nästa år är att alla blir gör sitt bästa för att rädda miljön och att alla flyktingar som behöver ska få stanna i trygghet i Sverige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar