Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 8 oktober 2017

Trots en regnig och ruskig helg så har vi haft det väldigt mysigt.
När jag satt i soffan, med kaffemuggen i handen, pyjamas och mystofflor så kändes lördagen lång och fri och jag frågade mina killar vad de ville hitta på. H ville gå på bio, vilket jag hade kunnat gissa lätt i förväg.
Vi bestämde raskt att det var en bra idé och bjöd med en kompis. Jag skulle bara åka och köpa en ny cykel som jag spanat in. Och plötsligt hade den oändligt långa och avslappnade lördagsmorgonen förvandlats till ett hetsigt race. För naturligtvis tog det mycket längre tid att köpa cykel än vad jag kunnat ana. Vi skulle hem med den och sedan hämta upp kompisen, köra ner på stan, hitta en parkering och köpa biljetter och popcorn.
Vi hann, men jag slutade inte snabbandas  förrän en kvart in i filmen. Kompisen vi drog med blev kanske aningens nervös över det hela. Jag körde, svor över hur vi kunde planera så uselt och över att vi aldrig skulle hinna.
Men, allt gick bra och även om  jag inte var direkt imponerad över filmen; "The Emoji-movie", så var killarna nöjda och då fick ju jag också känna mig nöjd.


Jag har läst del två i serien om Anna-Lisa, hon som gick på luffen en sommar, besökte loppisar och blev kär i "Sommar på luffen" av Eli Åhman Owets. Den här gången, i "Anna-Lisas antik" så har Anna-Lisa slutat på sitt jobb, köpt en gammal lanthandel och där startat en begagnat-affär. Lika lättsmält som i första boken och man känner genom sidorna hur mycket Owetz gillar retrogrejer...

Jag har också läst del två i en annan serie, nämligen "Från och med nu" av Birigtta Stribe. I den första delen "Endera dan" får vi lära känna Britt-Marie, den medelålders journalisten ,med utflugna barn och en man som känns som en dammig möbel.
Den boken slutade med att hon trots allt, skrev en bok som blev uppskattad och livet kändes aningens hoppfullt för henne.
I bok två "Från och med nu" har glädjeyran över boken lagt sig. Britt-Marie och hennes man har separerat även om de fortfarande har viss kontakt. Vad ska hon göra nu? Hur ska hon få till fler böcker och uppnå drömmen om ett spännande liv?
Det här är inga böcker jag faller pladask för, som jag skrev om den förra; Jag är nog, tack och lov, för ung för att kunna identifiera mig med Britt-Marie och hennes vedermödor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar