Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 3 juli 2015

Veckans Skåne

Efter en härlig semestervecka i Tomelilla har vi nu landat i vårt just nu ganska överhettade hus. Skåne är trevligt men det är skönt att vara hemma. På söndag åker vi åt motsatt håll. Då börjar vår Norrlandsturné.
Vi har hunnit besöka flera trevliga semesterpärlor under veckan. I förrgår gjorde jag och T till och med en dagstripp till Köpenhamn, strosade längs Ströget, åt smörrebröd, drack öl och njöt av folkvimlet.
I Kivik åt vi en smaskig fisklunch på Buhres fiskerestaurang och svängde förbi Kiviks musteri. Där fanns ett härligt café (Stinas café) och så kunde man kolla in hur man egentligen gör äppelmust i muséet. Igår gjorde vi en tur till Glimmingehus. Det kan jag verkligen rekomendera. I vår familj är vi väldigt intresserade av riddare och medeltidsborgar just nu så det var som en dröm att vandra runt i den medeltida borgen med tydliga spår av det förflutna.
Säsongen har precis börjat och guiderna var glada och entusiastiska. De berättade allt de visste med stor inlevelse. På lördag och söndag är det marknad vilket förmodligen gjorde att det var lite färre besökare när vi var där än vanligt och det var perfekt. Man fick testa olika hantverk också och H prövade att nita ihop ringbrynjeringar. Det var pyssligt och det krävde en del fingerfärdighet men H fixade det och tyckte det var jättekul. Han har klappat dem idag under bilfärden samtidigt som han drömt om att pyssla ihop en hel brynja.
Efter Glimmingehus for vi till Simrishamn, badade i havet ( eller nja, hm, jag låg mest i sanden och läste i solen men övriga familjen badade och samlade stenar) och avslutade dagen med en glass i kvällsolen.
Förutom alla trevliga utflykter så har jag läst, läst och läst lite till och däremellan stickat på en tröjärm. Vad jag har läst? Det berättar jag imorgon. Nu måste jag gå och ta en sval dusch innan jag försmäktar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar