Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 30 juli 2015

Veckorna och dagarna vandrar iväg och nu är det bara några dagar kvar innan vi packar ihop oss och far söderut igen. Kusinerna åkte igår och vi deppar lite över det idag. Igår blev vi bjudna på en fantastisk båttur på Ströms Vattudal. När vi kom hem möttes vi av en deppig kanin som nog trodde att hans kompis Charlie minst blivit tagen av räven. Hur förklarar man för en liten kanin att semestern är slut?  Vi var tvungen att kramas och putsa pälsen på varandra en stund för att det skulle kännas bättre. Idag var han desto kaxigare när han skadeglatt bajsade i alla Charlies favoritgropar.
Oh, glömde berätta sommarens stora nyhet. H har tappat sin första tand! Det är det första han berättar för alla och han ser lite mystisk ut när han gapar för att ingen ska missa gluggen!

Jag har nått mitt mål att läsa de Majgull Axelssonböcker som jag tidigare missat. "Is och vatten- Vatten och is" är den sista och genom hela boken kände jag igen vissa delar så kanske har jag plöjt den förut vid något tillfälle.  Det handlar om tvillingsystrarna Inez och Elsie som är oskiljaktiga som barn, men som skärmar sig från varandra när de blir äldre. Inez blir mamma som tonåring och vill inte ha barnet. Elsie däremot, älskar den lille pojken och lever för honom. Sin egen dotter vill hon dock inte ha. Som vanligt i Axelsson böcker handlar det om familjerelationer;hemligheter och sorg. Nu när jag läst alla så känner jag igen mönstret och tankarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar