Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 30 oktober 2013

H har skrällhosta och feber och jag är hemma med honom i väntan på att farmor kommer hit och tar över. Så hans höstlov blir längre än vi tänkt...

"Dagboken från imorgon" är Cecelia Ahearns hyllning till böcker. Det handlar om den 16-åriga Tamara som alltid fått vad hon vill ha. Hon bor med sina föräldrar i ett superlyxigt hus. Familjen verkar ha oömt med pengar och Tamara behöver aldrig ta hänsyn till någon och något. Men, en dag inträffar katastrofen. Tamaras pappa tar livet av sig och det är Tamara som hittar honom. Det visar sig att pappan är i konkurs och från den ena dagen till den andra förlorar familjen sitt hus. Mamman och Tamara åker till en moster och morbror som bor på landet och lever ett helt annat liv än de är vana vid. Allt är pest tycker Tamara och hon vill bara därifrån. Men, så hittar hon en dagbok och får rådet att skriva i den. Och så sätts bollen i rullning. Som vanligt när det är Cecelia Ahearn som har kokat ihop det hela så är det lite magi inblandat. Annars är det spänning, kärlek och lite om hur man ska leva på bästa sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar