Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 14 oktober 2013

En helt vanlig måndag...

Det bästa med måndagar är att när de äntligen är över så är det en hel vecka till nästa. Hm, nu har det här, trots allt, varit en ganska bra dag med tanke på att det är just måndag, men ändå...
När jag läst klart "Arseniktornet" så insåg jag att det där med att Malie var en medelmåttig kabaréartist kanske inte stämde riktigt. Hon beskrivs som ett löfte, som en beundrad artist som trollband publiken. Så, som i det verkliga livet så finns det olika sidor av allt.

Jag har nu börjat med novellerna i Alice Munroes "Nära hem". Är själv lite förvånad och inte så lite nöjd över att vara så snabb att läsa nyaste nobelpristagaren. Hon är lättläst och lättillgänglig utan att vara ytlig. Novellerna berör det alldagliga livet på ett sätt som gör en intresserad.
Tyvärr var jag inte snabb nog att anmäla mig till  läsecirkeln som Och dagarna går... bjudit in till. Men, jag tänker ändå läsa boken.

T och H har jobbat hela kvällen med att montera den nya soffan som vi inhandlade igår. Det går som en farsot i släkten. Vi är den tredje familjen som under hösten hamnat i sofftankar. Så kan det gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar