Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 5 december 2011

utan min skrivarkurs,,,

Förra veckan avslutade vi skrivarkursen efter åtta spännande och inspirerande veckor. Jag har fått idéer, inspiration, konstruktiv kritik och många goda synpunkter på det jag har skrivit. Nu skrev jag nog minst av alla på kursen eftersom jag är den enda som jobbar, pluggar och har småbarn som ska nattas, men det har ändå varit oerhört givande. En sak som jag har insett är att jag helt ska tänka om. Mitt skrivprojekt har varit att berätta en historia med utgångspunkt från det jag kan och vet. Men efter hand har jag insett att det hindrar fantasin och jag fastnar i någon slags känsla av att det ska vara på riktigt utan att komma för nära sanningen. Så nu har jag tänkt om och fnular på en ren sagoberättelse. Vad det än blir av det hela så är det jättekul och rätt mycket av min tid går åt till att fundera på vad som ska hända...

Som av en händelse fick jag i helgen "Att skriva" av Stephen King av min gullige T (som troget uppmuntrar mig, läser det jag skriver och sedan minsann inte skräder orden om vad han tycker).
Läraren på skrivarkursen var inte överdrivet förtjust i boken som hon faktiskt nämnt vid ett par tillfällen, men jag tycker att den är intressant så här långt. Hon retade sig på att han säger att det finns ett "rätt" sätt att skriva och regler att följa eftersom hon anser att den bästa författaren vågar strunta i reglerna. Men samtidigt har hon sagt att för att kunna strunta i reglerna måste man kunna dem och då är det ju bra att studera vad en bestseller-författare som Stephen King har att säga om saken.
Om inte annat så är det en underhållande bok. Han vet ju sannerligen vad han gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar