Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 29 december 2011

Det är nästnästsista sista dagen på året och vi har det lugnt och skönt. T har åkt på jobbet och vi har lånat vår kusin. Det började lite trögt med att H inte skulle låna ut sina leksaker och I ville bara leka med mig. Men nu har vi ätit frukost och de springer runt med en julgransgirlang och sjunger "Ja må du leva!" så då kan man nog konstatera att isen är bruten.

Efter att ha läst tre noveller ur "Det som nästan kväver dig" så går det inte att välja ut vilken som är bäst. Historien om den unga flicka vars bror hamnat snett i "Cell ett" är hemsk och gripande på ett osentimentalt sätt liksom historien om hur två systrar som hälsar på sin moster och hamnar mitt i ett upplopp i "En privat angelägenhet". Den håller jag på att läsa just nu.

1 kommentar:

  1. Just nu är jag i ett novellstim som känns mycket mysigt. Det som nästan kväver dig minns jag som riktigt bra, novellen om mannen med lottvinsten gillade jag extra!

    SvaraRadera