Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 26 december 2011

God fortsättning på er, alla bokvänner!
Hoppas att ni haft en lika härlig julafton som jag. Julen har utvecklats till något helt nytt sedan jag blev mamma. Under flera år tyckte jag att själva julaftonen var något som skulle klaras av så att man sedan kunde slappa och inte göra något alls under mellandagarna. Men i år gick det inte annat än att vara glad och förväntansfull när familjens lilla tomte skuttade omkring här och väntade på julklapparna och han tyckte att allt han fick var jättebra. Så, bättre kan det inte bli.
Idag har vi trängts med alla andra på mellandagsrean. Det blev inte så många fynd, ett par täckbyxor till H och en pyjamas till mig. T påstår att jag är den mysgalnaste människan som finns. Men vad ska jag göra, det är ju så lockande med mjuka och fluffiga myskläder, fika i sängen och en bra bokhög på nattduksbordet.

Linda Olssons bok, "Det goda inom dig", är precis så bra som jag hoppades på. Den handlar om Marion, eller Marianne som hon hetat i ett tidigare liv. För att slippa ta itu med sitt förflutna och sina minnen har hon bosatt sig i ett ensligt hus där hon levt i femton år. Hon är en riktig eremit som undviker andra människor om hon kan. Men när den lille pojken Ika dyker upp börjar saker att förändras och Marion inser att hon kanske inte är den person hon själv trodde.
Jag vill inte berätta mer för jag tror att jag kommer att förstöra för er som inte har läst den än. Som alltid får jag lite ont i magen när det är barn inblandade som far illa, men samtidigt skriver Linda Olsson på ett sätt som gör att man känner hoppfullhet och som att inget är försent.

2 kommentarer:

  1. Det är något alldleles speciellt att fira med små barn, för mig är den tiden förbi men jag gläder mig ät att läsa om din lille kille. Det goda inom dig var en av mina finaste läsningar i somras, helt otippat lånade jag på bibblan och tyckte mycket om. God fortsättning!

    SvaraRadera
  2. Inget fel på mys, det låter toppen! :-)

    Och Linda Olssons bok låter ju lovande. Jag var inte så förtjust i hennes 2:a (minns inte vad den hette), men den här tror jag kan vara nåt för mig!

    SvaraRadera