Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 26 november 2011

Myrddin

Glad lördag på er!
Här i köket är det tågtrafik så det bara visslar om det. Det är Dinosaurietåget (från Bolibompa för er som inte har småbarn) som tuffar omkring. Det är många tidstunnlar att ta sig igenom och många biljetter att klippa.
Utanför köksfönstret skiner solen så vi ska ta en tur till lekparken snart. I eftermiddag är det farbror P som ska leka med H. T ska jobba och jag ska på kalas.

Just nu läser jag "Myrddin", en ungdomsbok skriven av Claes Riemerthi. Den är med på Bokjuryns lista för 2011 och den är fruktansvärt spännande! En del av mitt bokbloggsprojekt i klassen är att vi ska läsa några av Bokjuryns böcker för att sedan kunna rösta på böcker och skriva om dem under våren. Då måste jag läsa några själv innan, tänkte jag, så att jag kan göra reklam för dem i klassen.

Myrddin handlar om Arthur som bor med sin mamma i London. Andra världskriget bryter ut och mamman skickar honom till hans morbror som bor i en liten håla på landet. Morbrodern Danny är vaktmästare på en skola så Arthur får bo där också. Det är lov så det är bara personalen på plats. Väldigt snabbt blir Arthur kompis med en pojke från byn, Ben. I närheten av byn ligger en borgruin som ger ett obehagligt intryck och pojkarna varnas från många håll att hålla sig därifrån eftersom det händer konstiga saker där. Naturligtvis kan de inte låta bli att bege sig dit och de hamnar mitt i både mord och övernaturliga händelser. Sägnen säger att trollkarlen Merlin ligger begravd under borgen och att det är därför det är så mycket trolldom i luften. Om man är i slukaråldern och är intresserad av spänning, Arthur och hans riddare, historia (och andra världskriget i synnerhet)fantasy och flygplan, ja då är det här den perfekta boken. Den är tjock, sexhundra sidor, så det kräver en del av läsaren, men klarar man "Harry Potter" och "Sagan om ringen" vilket en del av mina elever gör så fixar man nog den här också...
Om jag har förstått saken rätt så var Myrddin en keltisk föregångare till Merlin

1 kommentar:

  1. Hej från din hemliga bokbytarvän här! Sitter och läser din blogg så noga jag kan för att göra ett så bra paket som möjligt!

    SvaraRadera