Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 3 november 2011

andlighet och religion med humor

Min senaste bok ramlade jag över på biblioteket. Om man studerar bokomslaget så tror man att man hittat en totalt oseriös historia. Personen på omslaget ser ut som om hon befinner sig på en bordell (tyckte i alla fall jag...) När jag läste på baksidan insåg jag dock att det handlade om något annat.
Boken heter "Mirakelkuren" skriven av Inga-Lina Lindqvist och den handlar om några vänner i medelåldern som har startat en rådgivningssida på nätet. Företaget ska hjälpa folk med andliga, själsliga och kroppsliga problem. Hela deras idé bygger på en rysk teori. Det faktum att de hjälper andra människor med deras själsliga svårigheter betyder naturligtvis inte att deras egna liv är komplikationsfria. Däremot använder de sig av sina egna metoder för att gå till botten med sina problem. Det är en salig blandning av andlighet, övernaturlighet, exorcism, religion, livskriser och känslostormar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar