Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 16 november 2011

boktips till mellanstadiekillar


I min klass har jag just satt igång en läsblogg. Tanken är att motivera eleverna att läsa och skriva och ge föräldrarna en möjlighet att få se något av det vi gör i skolan. Man kan inte tro att det ska vara en så stor grej att se det man själv skrivit på nätet men det är det. Dessutom ser det proffsigt ut när det är inlagt på bloggen. Vårt första projekt är att alla ska skriva om sin absoluta favoritbok. Det är spännande att se vilka böcker som dyker upp. Flera av killarna har valt "Dagbok för alla mina fans" av Jeff Kinney. Jag har inte läst den själv men det är tydligen en serie böcker om en kille som råkar ut för olika dråpliga saker och som också försätter sig i olika knasiga situationer. Jag har tänkt att eftersom den tydligen är så populär bland pojkar i tio-elvaårsåldern så måste jag läsa den. Just killar i den åldern kan ju vara väldigt knepiga att hitta böcker åt så det är alltid bra med böcker på lager.

1 kommentar:

  1. Kul med bokblogg i skolan! Jag har haft det i flera omgångar och det rä riktigt kul! Just nu så lägger vi bara in små filmer med boktips. Det är riktigt mysigt!

    SvaraRadera