Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 2 april 2011

Muriel Barbery


Jag har äntligen lagt vantarna på Muriel Barberys nya bok "Aptiten". Fast just nu är den på vift eftersom jag hade med den till min syster förra helgen och den har försvunnit i hennes mysfåtölj tror jag.
Hm, nåja...Den är bra så långt jag nu har kommit, men jag hade väldiga förväntningar på den efter "Igelkottens elegans" och än så länge uppnår den inte riktigt upp till dessa. Den handlar om en mycket berömd fransk matkritiker som på sin dödsbädd letar efter den perfekta smaken, den som han en gång känt men nu inte kan komma ihåg vad det var.Han har levt för sin passion,smaker, och försummat sin familj och mycket annat i livet. Hans barn hatar honom för att han aldrig brytt sig om dem och hans fru har i princip gett upp sitt eget liv för att vara honom till lags.

Jag kan bara inte sluta se framför mig den grinige franske matkritikern i den tecknade filmen "Ratatouille"! Och det förstör lite stämningen i boken för mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar