Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 17 april 2011

Vad jag är intresserad av

Har du något ämne, intresse, fobier, hobby eller annan "non-fiction"litteratur som du vill tipsa oss om?

Hm, jag är mycket fascinerad av historia och jag tycker att det är spännande att titta i böcker med bilder som visar historiska miljöer. Jag vill gärna se hur olika ställen sett ut förut jämfört med nu.

Förutom platser så är jag också intresserad av olika människoöden. Som jag tidigare skrivit om så älskar jag att läsa gamla brev och dagböcker. Jag vill alltid veta hur folk tänkt och känt. En annan effekt av det är att jag gärna tittar på gamla foton .

Förutom att gräva i andra människor liv så gillar jag vackra kokböcker, böcker med stick- och virkbeskrivningar och trädgårdsböcker.

Just nu kommer jag inte på några bra exempel på böcker av den här sorten...

1 kommentar:

  1. Låter som om du skulle gilla att släktforska. Då får du rota i historien, läsa gamla brev och utforska människoöden hela tiden. Själv är jag mer eller mindre besatt av det. Härligt med någon annan som har samma intresse som jag :)

    SvaraRadera