Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 21 augusti 2010

Lördagsmys


Hur kunde H veta att det är lördag och att väckarklockan inte skulle ringa??? Varje morgon den här veckan har han vaknat en halvtimme innan klockan ska ringa och begärt torr blöja och välling. Men idag bara gnossade han ner näsan i min halsgrop och snarkade förnöjt( redan vid ettsnåret i natt hamnade han i vår säng). Halv åtta sträckte han på sig och kvittrade lite för sig själv. Och sedan har vi myst hela dagen.


Vi har varit på biblioteket och lånat Stina Wirsèns pekböcker "Vem är arg?" och "Vem bestämmer?" Jag tycker att Wirsèns illustrationer är fantasiska. Egentligen behövs ingen text för bilderna talar så tydligt för sig själv. Än så länge har vi hunnit läsa "Vem är arg?". H tyckte om den, men ajaj vilken rysare! Läskigt värre... Katten får inte vara med när Nallen bygger med klossar. När Nallen slår Katten i huvudet med en kloss och Katten svarar med att bita Nallen i benet, ja då måste vi faktiskt bläddra och läsa det lyckliga slutet när de blir vänner, fort, fort...Sedan kan vi pusta ut och försiktigt bläddra tillbaka och titta lite på när katten biter Nallen.

-Ajajaj, säger H och visar med all tydlighet att så får man INTE göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar