Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 23 maj 2010

Söndagsmorgon i drömmarnas land

Jag vet inte om det här inlägget passar att skriva i en bokblogg men å andra sidan skriver jag nog rätt många saker som egentligen inte hör hemma i en bokblogg. Det kanske är så att ni som läser får påpeka för mig om jag svävar ut i allt för mycket svammel som ni tycker att jag kunde ha besparat mänskligheten...
Nåja, det hindrar mig inte just för tillfället...Jag har haft en jobbig natt! Inte så att H har varit vaken, T har inte snarkat speciellt högt och kuddarna var tillfredsställande fluffiga. Nej, problemet var att jag hade en sådan jobbig dröm och jag skyller den helt på "En kort berättelse om traktorer på Ukrainska" som jag läste i precis innan jag somnade!
Jag drömde att jag, av något oklara skäl, var tvungen att gifta mig med en äldre gubbe. Det spelade ingen roll att jag redan hade en familj, T och H. Det jobbiga var att jag hela tiden var tvungen att förklara för honom att han verkligen inte kunde bo hos oss och att jag inte tänkte ta hand om honom för att jag hade fullt upp med att ta hand om den familj jag redan hade. Gubben var osannolikt trög och tyckte att jag åtminstone kunde laga mat åt honom... När jag vaknade var jag helt slut! Dessutom figurerade det ett flygplan och en jättestor vit uggla i drömmen, men hur de passade in förstod jag inte riktigt då och ännu mindre nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar