Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 28 februari 2023

En alla hjärtans dag-hälsning, lite för sent...

 I söndags var vi ute och promenerade vid Uppsala högar. Det var en finurlig syster som bjöd dit oss på födelsedagsutflykt. Solen sken och jag anade faktiskt lite värme på höger arm när den möttes av solstrålen. Tänk om det blir vår i år också!

I lördags var jag och en vän på Sy- och hantverksfestivalen i Stockholm. Det var en trevlig dag men mässan var inte alls lika stor och det kändes inte som att det var lika mycket folk heller som i höstas. Jag satsade mest på sockgarner vilket kan vara ett tecken på att jag frusit en hel del om fötterna i vinter. 

Vi pratade lite om hur populärt och stort det här med stickning har varit ett tag nu och jag kan inte låta bli att fundera på vilka som kommer att fortsätta när nästa trend sätter in. Vävning har ju dykt upp på hantverkshimlen men trots allt så krävs det lite utrymme och attiraljer för att utöva den sporten vilket jag tror hindrar en del.

Jag kommer att fortsätta handarbeta liksom jag alltid har gjort och så är det nog också för de människor i min närhet som håller på. Men hur många mönster finns det behov av? Och handfärgade garner?

Det blir spännande att se vad som händer i framtiden.

Jag har läst en riktigt bra feelgoodroman! "Alla hjärtans dag" av  Beth O`Leary börjar med att tre kvinnor blir svikna på alla hjärtans dag, av samme man. Allra först tänkte jag att näe, det här bådar inte gott. Det kändes inte alls som en bra bok. Men så när jag läst en bit så blev jag helt fast. Dels är den väldigt romantisk (det är ju trots allt en feelgood) men den har en mörk underton som var något oväntad och gjorde den till något lite speciellt. Klart läsvärd!



































































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar