Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 7 maj 2022

Jag ser att det var länge sedan jag skrev något här.

Förklaringen är att jag i måndags vaknade med en fruktansvärd yrsel, så pass att jag mådde illa. Så jag kunde bara ligga ner och blunda i princip hela dagen. Ingen läsning, ingen stickning och absolut ingen bloggning. 

På tisdagen kändes det bättre och jag har jobbat hela veckan bortsett från måndagen, men riktigt bra har det inte varit. Förmiddagarna har gått ganska bra men sedan har jag haft huvudvärk.

Idag känns det bra och energin börjar komma tillbaka. Jag har hört flera som haft svår huvudvärk så det verkar vara någon skum grej som går.

Margit Sandemo, Sagan om Isfolkets författare, gav 2011 ut en självbiografi som jag har läst. Den är mycket som Isfolket-böckerna; dramatisk fantastisk och händelserik men språket gör ingen språknörd glad. Hon är också väldigt ärlig med sina styrkor och svagheter och att hon skriver snabbt och kanske inte fokuserar så mycket på det tekniska. "Livsglädje" heter boken.

Jag tyckte att det var en läsvärd bok och är imponerad över det enastående liv hon levt, samtidigt som man får ta henne på orden när hon skriver att hon ibland har alltför lätt att fantisera och att sanningen inte alltid lockar.

Men, nu är jag och Margit färdiga med varandra, åtminstone för tillfället.

Jag har också läst ytterligare en serieroman av Liv Strömquist; "Einsteins nya fru". Den består mest av redan tidigare publicerade serier så jag kände igen en hel del.

Men hon tål att läsas om.

Slutligen har jag också läst två böcker av ett engelskt medium som heter Gordon Smith. Böckerna heter "Den otroliga sanningen" och "Varför?". 

Jag har många skeptiker runt mig som undrar varför jag tycker om att läsa sådana här böcker (inte minst min son som på riktigt ville sätta sig ner och försäkra sig om jag inte tror på övernaturligheter på riktigt, men tja, han är 13 och så säker på saker och ting som man är när man är 13 blir man nog aldrig mer...)

Så, mitt svar till mitt barn och andra är att jag är intresserad av väldigt många saker, dock kanske inte så mycket motorer, och att jag vill veta hur världen, djur och människor fungerar . Och om man bestämmer sig för att det som inte är bevisat eller godtaget som vetenskapliga fakta inte är värt att lära sig mer om, ja, då missar man ganska mycket. Det behöver ju inte alls betyda att man tror på allt man läser. Men jag vill vara öppen för allt möjligt som dyker upp i min väg. Och Gordon Smith känns faktiskt som ett ovanligt klokt medium. Han pratar mycket om sunt förnuft och livserfarenhet. Han varnar för alla som låtsas vara mediala för att tjäna pengar och som utnyttjar folk i kris och sorg. En viktig poäng som han återkommer till är att han inte vet allt och att man inte ska lita för mycket på alltför självsäkra medium som anser sig ha svar på allt.

Jag har en tredje bok av honom som jag ska läsa nu härnäst.

 

Livsglädje : en självbiografi Einsteins nya fru av Liv Strömquist | ArbetarmaktDen otroliga sanningen : ett mediums guide till den osynliga världen

Varför? : acceptera förluster, ta dig igenom sorgen och hitta tillbaka till  - Gordon Smith - inbunden (9789153436218) | Adlibris Bokhandel


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar