Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 28 september 2018

Kaffemuggen står bredvid mig, jag är ensam uppe än så länge. Inte ens kaninen var redo att komma in än. I natt har det  varit frost. Jag ska jobba idag. Den här veckan har varit intensiv med extrajobb, möten och en massa saker att göra. Man blir trött men samtidigt glad att känna att man åstadkommer saker.
Till veckan, och några veckor framåt, ska jag träffa högstadieelever och prata informationssökning och källkritik. Jag kan tipsa om en fantastiskt bra sida som heter Mikoteket. Där kan man lära sig mycket bra saker om det här och dessutom testa själv. Även den som inte ska lära ut till andra har nytta av att titta in. Bland annat står det där om den nya sökwebben DuckDuckGo som inte är reklambaserad och inte spar information om dig när du söker.
Vi diskuterade allt det här vid middagen igår och kunde konstatera att Internet är ju bra men man behöver veta hur det fungerar för att kunna använda det på rätt sätt och inte blir lurad, speciellt om man är ung och har ett helt liv framför sig där Internet säkert kommer att vara den stora informationsbanken som man ska bygga upp sin kunskap på. Skolan i all ära men det är ju förmodligen ändå inte så många år av ens liv man spenderar där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar