Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 21 mars 2015

Bloggjerkan om hur man hittar läsare

Veckans fråga kommer från Carola:
Jag skulle vilja veta hur andra bokbloggare interagerar med sina läsare, lockar till sig nya läsare och får de befintliga läsarna att fortsätta besöka bloggen. Jag skulle gärna vilja läsa mer om vad  som driver bokbloggarna till att blogga och hur mycket de tänker på sina läsare när de bloggar.

När jag började skriva så räknade jag med att det var mamma, pappa, mina systrar och ett par kompisar som skulle läsa. Mest skrev jag för min egen skull, för att jag har skrivklåda i fingrarna och inte orkade skriva längre projekt . Jag diskuterar då och då böcker och läsning med olika människor och då brukar jag berätta att jag bloggar och ibland händer det att folk blir intresserade. Med jämna mellanrum tänker jag att jag borde skriva mer strukturerat och allmänt för att locka till mig läsare som inte är så intresserade av mig och min familj, men samtidigt så skriver jag för att jag tycker det är kul och för att det ska vara kul för mig så vill jag berätta lite om sådant som dyker upp i huvudet. Jag tror också att jag har familjemedlemmar som läser för att ha lite koll på vad som händer hos oss. Ibland när jag är extra nöjd med något jag skrivit så har jag länkat det till facebook och då är det alltid ett gäng extraläsare. Bloggen fungerar rätt mycket som en dagbok för mig. Förr skrev jag alltid dagbok, men nuförtiden har jag blivit sämre på det. Att skriva är nödvändigt för mig och innerst inne drömmer jag om att bli författare. Men eftersom jag lider av prestationsångest och tidsbrist så blir det här ett lättsamt substitut. Ibland blir inläggen inte så bra och genomtänkta och då tycker jag att det känns jobbigt, men jag har i alla fall skrivit av mig.
Glömde säga att jerkan är ett mycket effektivt sätt att få läsare och ett bra sätt att själv hitta bra bloggar.

6 kommentarer:

 1. Jag har försökt få släkten att kolla min blogg, men jag tror jag får nöja mig med att de läser böcker. De är inte lika intresserade av att läsa om böcker :)

  SvaraRadera
 2. Det är nog många som använder bloggen som läsdagbok

  SvaraRadera
 3. Min blogg har hjälpt mig till mitt första bokkontrakt genom att jag har styrt upp mitt eget skrivande genom bloggen.

  SvaraRadera
 4. inte ens maken läser min blogg :)

  SvaraRadera
 5. läsutmaningar är bra. och det är bra att formulera sig kring det man läst. min blogg är min läsdagbok som jag inbjuder andra att läsa. kommentarer är kul. både att ge och få

  SvaraRadera
 6. Det viktigaste är ju egentligen som du påpekar att man gillar det man gör, inte hur många läsare man har.

  SvaraRadera