Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 17 februari 2015

I min hjärna snurrar bara en enda sak, katalogiseringsregler! Puh, förvirringen är total efter en dags studier. Vi har egentligen sportlov här, men jag har pluggat idag och H har varit på dagis. Resten av veckan är vi i alla fall lediga. Fast jag måste nog roa mig med Kungliga Bibliotekets verktygslåda, det magiska ställe där jag ska få svar på alla mina katalogiseringsfrågor, halleluja!
Snart ska vi gå på bokrea. Förväntningarna är inte så stora nu för tiden, men en liten sväng kan man ta.. Några små godbitar har jag sett.
Jag har läst fjärde och sista delen i Lene Kaaberböls serie om skämmerskans dotter; "Skämmarkriget".Lene Kaaberböl är en fantastisk barnboksförfattare. Vi det här laget har jag läst ganska mycket av henne och allt är lika läsvärt. I den här sista delen närmar sig slutstriden. Dina, den modiga flickan med speciella krafter har förlorat sin skämmarblick, men efter att ha träffat sin pappa, svartkonstnären (se del 4 "Ormens gåva") så har hon insett att hon har andra krafter också. Furstesonen Nico, som bor hos familjen har en hemlig plan om hur han ska rädda världen från sin onde halvbror Drakan. Dina, hennes bror Davin och fostersystern Rosa tänker dock inte låta honom sköta uppdraget själv vilket leder dem allihopa till ett svårt och farligt äventyr. En sak jag verkligen uppskattade med serien är att den innehåller så många filosofiska funderingar. Ingen är enbart ond eller god, ingenting svart eller vitt. I svåra situationer gör även den klokaste hjälten dumma val och den modigaste blir rädd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar