Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

fredag 27 februari 2015

Fredagens jerkaDen mest uppenbara frågan borde väl egentligen handla om bokrean, men i stället väljer jag att fråga dig om du har läst en bokserie som du slutade tycka om under resans gång och varför? Om du inte läser serier kan du väl i stället berätta om vilken bok som har haft det perfekta slutet (utan att lämna ut för många detaljer förstås). Naturligtvis finns det ingenting som stoppar dig från att besvara båda frågorna om du vill.

Ja, så lyder veckans jerkafråga. Svår fråga. Jag tycker att vissa serier blir för långdragna. Twilightserien av Stephenie Meyer har jag till exempel inte lyckats slutföra. Läste två böcker och sedan orkade jag inte mer. Hela serien står i bokhyllan så någon gång ska jag ta tag i den igen, mest för att det är emot alla mina principer att inte avsluta. Jag är bara så less på Isabella Swan som är en av de blekare och tråkigare romankaraktärerna jag vet.
Det perfekta slutet i en bok får mig osökt att tänka på två böcker... "Jellicoe Road"  och "Francesca" av Melina Marchetta, två böcker som hugger tag i en, gör ont och sedan slutar på ett sätt att man får glädjefjärilar i hjärtat och får en att tänka att världen är rätt vacker ändå.

7 kommentarer:

 1. För att förhoppningsvis göra Twilight-läsningen lite lättare så kan jag berätta att jag tycker att de två sista böckerna är betydligt bättre än de två första. :)

  SvaraRadera
 2. Trilogi alt kvartett är lagom längd på en serie för mig.

  SvaraRadera
 3. Låter lovande med Jellicoe Road, den har jag på läsplattan :)

  SvaraRadera
 4. Twilight-serien var nära att jag inte slutförde. Sista boken var inte alls så bra som jag hoppats, men jag tog mig igenom och tyckte ändå den var okej :)

  SvaraRadera
 5. Böcker som lämnar glädjefjärilar efter sig låter ju underbart!

  SvaraRadera
 6. Håller med dig angående Twilight serien, jag avslutade den för jag läste den när den var som mest hypad och jag var i början av min läsplöjning men Bella måste vara litteraturens mest tråkiga karaktär.

  SvaraRadera
 7. Dina båda tips på bra slut kan jag verkligen hålla med om, det är riktigt bra slut på båda dom böckerna.

  SvaraRadera