Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

torsdag 2 januari 2014

Efter att ha skrivit ner alla böcker från året som gått, igår, så blev jag så besviken eftersom de var så få. Men nu har jag kommit på några som jag glömt att skriva ner, så en uppdatering kommer bara jag hittat de saknade titlarna.
Just nu läser jag "Stad av aska" av Cassandra Clare. Jag stickar fortfarande maniskt på min tröja, så det går mycket sakta framåt med läsandet. Har endast en och en halv ärm kvar så jag jobbar på. Vet ju hur det är om man tar en paus i sin stickning, då kan pausen hålla i sig i ett par år i värsta fall.

På jullovet läste jag en bok som kan beskrivas som en enda stor hyllning till läsning   "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" av Katarina Bivald handlar om den svenska tjejen Sara som jobbat på en bokhandel och mycket hellre läst böcker än deltagit i det verkliga livet .Via en internetsida som förmedlar böcker har hon fått kontakt och börjat brevväxla med en äldre kvinna från en sömnig liten amerikansk håla. Bokhandeln där hon jobbat går i konkurs och Sara bestämmer sig för att besöka sin brevvän, prata om böcker och kunna säga att hon minsann har vågat sig på ett äventyr. När hon anländer visar det sig att kvinnan just dött och plötsligt vet inte Sara vad hon ska ta sig till. Hon åker inte hem utan bestämmer sig för att stanna ett tag. Boken är varm och lättsam och jag blev glad av att läsa den. Det handlar om vänskap och kärlek, om att få vara den man är,med fel och brister, om att inte ge upp och om livet i en småstad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar