Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

lördag 21 maj 2011

Japp, så jerkar vi igen!

Eftersom det är hetsiga tider för oss lärare så haltar min blogg lite...Men jag ska i alla fall jerka innan vi cyklar till lekplatsen.

Hur viktigt är det för dig att böckernas intriger/karaktärer är realistiska? Om det INTE är viktigt: Kan du ge exempel på något som bara måste tillgodoses för att du ska känna dig tillfreds med en bok? Om det ÄR viktigt : Ge exempel på böcker du anser saknar realism och varför du tycker som du gör.

För mig handlar det helt om vilken genre jag läser. Om jag från början vet att det är en mysdeckare jag läser så gör det inte så mycket att det inte är realistiskt. Jag gillade till exempel "Svinhugg"av Marianne Cedervall för att den förmedlade en gemytlig och lite klurig intrig trots att den inte kändes speciellt trovärdig.
Samma sak om jag läser chic lit. Då förväntar jag mig lättsmält oseriös litteratur där jag inte riskerar att bli överraskad och där jag kan koppla av och glömma vardagen för en stund.

Om jag däremot läser en bok som ger sig ut för att vara realistisk så vill jag att inte att den ska sväva ut alltför mycket. Jag gillar inte heller böcker som är realistiska ända till sista kapitlet då författaren av någon oförklarlig anledning snitsar till det med ett slut som inte känns troligt.

Sammanfattningsvis får jag väl säga att det är humöret som avgör vad jag vill läsa. Det kan variera rätt mycket eftersom jag läser nästan alla sorters böcker.

1 kommentar:

  1. Håller med dig, förutsättningarna ska vara klara från början! Känner också igen terminsspurtströttheten. Några veckor till bara!

    SvaraRadera