Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

söndag 13 februari 2011

Isskulpturer och jämställdhet

Vi har tillbringat flera timmar i Stadsparken idag. Där byggdes det isskulpturer som vi kunde beundra. Det bästa stället var ett där konstnären höll på som bäst med motorsågen. Sedan lekte vi länge på lekplatsen.
Hemma hos oss hör man ständigt "tå, te, pya, pem, ses, su, plonk" just nu. H räknar det mesta (plonk betyder tolv, det vet vi för en gång räknade han hela vägen till tolv) även om han inte riktigt har förstått vad man ska ha det till. Jag är helt imponerad över hur tidigt barn lär sig olika saker. Det fattade jag aldrig innan H kom.

Jag läser vidare om de Saudi-arabiska överklassflickorna. Samtidigt som det känns främmande att ha så strikta, sociala regler att följa så kan jag inte låta bli att tycka att vissa saker är ganska likt hur det är för unga tjejer i dagens samhälle. Är det inte fortfarande så att det är mer accepterat för killar att bete sig oansvarigt? Om en tjej blir full och har sex med en kille på en fest, är det då inte tjejen som man tycker gjort bort sig? Även om vi säger att vi lever i ett jämställt samhälle så har jag en känsla av att det är så. Någon som tycker annorlunda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar