Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

onsdag 16 februari 2011

Gunilla Linn Persson


Just nu har jag två böcker på gång. Parallellt med "Flickorna från Riyadh" läser jag också Gunilla Linn Perssons självutlämnande historia om sig, sin mamma och mormor. Den heter "Sagan om mig själv". Hon berättar om sin mamma som när hon är över fyrtio får veta att hon är adopterad. Man får veta historien bakom adoptionen. Gunilla Linn Persson gräver fram berättelsen, som en present till sin mor. Om hon bara kan ge mamman hennes förflutna kanske hon älskar sitt barn och tycker att hon är bra? Det lyckas naturligtvis inte och det blir mer och mer för sin egen skull som hon vill veta mer. Längre än så har jag inte kommit.

Gunilla Linn Persson är en person med ett dramatiskt liv. Hon har varit svårt psykiskt sjuk, har flera barn varav en dotter med Downs syndrom som var svårt sjuk som nyfödd, har skrivit böcker, varit med och skrivit tv-serien "Skärgårdsdoktorn" och blivit misshandlad av sin man som sedan tog livet av sig. Det mesta av det här har hon berättat om i olika böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar