Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 5 juli 2010

Hundraåring på rymmen

Allan, min hundraåring på rymmen, har inte bara lyckats få polisen och journalisterna efter sig. Eftersom han behöver lite varma kläder lyckas han på ett oväntat sätt få med sig en resväska och vips, så har han även ett gangstergäng efter sig. Mer avslöjar jag inte, men det är en galen och kul bok som jag läser. Allan är väldigt pigg för att vara hundra år får man säga, och betydligt smartare än dem som jagar honom.

Annars så är det inte så mycket nytt som har hänt idag. Jag har varit på picnic med de äldre barnen i skogen. Det var mysigt men vi blev totalt uppätna av mygg och knott. Så vi sprang hem, med vandringstavarna i högsta hugg och läste några böcker i stället. Det blev bland annat "Draken med de röda ögonen" av Astrid Lindgren. Den är lite vemodig och mycket bra.

A som fyller åtta snart och kan läsa jättebra läser högt ur "Tusen och en natt" för C, som är fem. Det är lite svåra ord, tycker de, men spännande. Boken de läser ur är en gammal vacker bok som jag tror att min farfar ägt. Jag minns också den samlingen (det är rätt många delar) sedan jag var liten. Den har så vackra bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar