Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

måndag 14 juni 2010

Tjohoo! Nu är det sommarlov och en massa tid att läsa böcker, eller nja...man får väl vara glad om man kan smyga sig till en kvart här och där. De tider är förbi när jag kunde ligga i timmar i sträck och tappa bort mig i böckernas värld. Men det gör ingenting, att ha en H att leka är värt alla böcker i världen.
Jag jobbar på med "Mobius Dick". Det är en science fiction om hur det blir när man uppfinner en apparat som genom någon typ av vågor gör att tiden och världen splittras och det bildas parallella (konstigt ord, stavas det verkligen sådär?) världar och skeenden. Det är vissa detaljer som inte är helt klara för mig eftersom jag läser på engelska. J och E, om ni läser detta och tycker att jag helt har missuppfattat handlingen kan ni väl skicka en kommentar...? Boken är väl rätt bra, men det ska tydligen finnas en annan bok av författaren som är bättre. Den titeln kommer jag inte ihåg just nu

2 kommentarer:

  1. Du skulle inleda din engelska läsbana med att läsa en bok i den stil som du gillar på svenska! Då blir det mycket lättare. Det finns säkert någon i din närhet som har böcker att låna ut!

    SvaraRadera
  2. Jo, det har du helt rätt i. Jag tror att det som frustrerar mig är att jag inte har riktigt samma läsförståelse när jag läser på engelska och då blir det inte samma upplevelse. Därför SKA jag träna och läsa flera böcker så att jag kommer in i det och vänjer mig. Jag försöker tänka att det är en nyttig erfarenhet att utmana mig själv lite eftersom jag tvingar mina stackars elever att utmana sig själva jämt och ständigt.

    SvaraRadera