Om mig

En blogg för oss som inte överlever utan böcker och som hellre skulle ta med en boklåda än tändstickor till en öde ö. Jag har jobbat länge som lärare men sadlat om till bibliotekarie och inte ångrat mig en sekund!

tisdag 23 mars 2010

Ernest Hemingway

I helgen när vi var och storhandlade så tittade vi lite på bokreaböckerna som var kvar och vad hittade vi där om inte en Ernest Hemingway-ljudbok... Jag fick blodad tand när jag lyssnade på "Den gamle och havet" i höstas och T gillar också Hemingway så vi slog till. Boken vi nu ska lyssna på är hans genombrottsroman "Och solen har sin gång" från 1926. Tanken är att vi ska lyssna ihop, hur vi nu ska lösa det, men det är så trevligt att kunna diskutera det man hört med någon.
Annars känns det som dags att snart ta itu med detta års projekt, komma igång och läsa böcker på engelska. Jag har diskuterat mitt inre motstånd mot att läsa på engelska med mina systrar och kommit fram till att om jag läser tre engelska romaner på raken så kommer jag in i det och det kommer inte att kännas jobbigt efter det. Hm, vi får se hur det går. Jag misstänker att jag missar många bra böcker när jag nobbar de som inte är översatta till svenska.

1 kommentar:

  1. Har några engelska romaner att låna ut. About a boy och någon av Jane Austen...

    SvaraRadera